Mindennapjaim..gondolataim..

Mindennapok

Mindennapok

Tisztára, mint a Jurassic park..

2015. május 10. - zuhanorepulesss

... :)

S mi ilyen? A hangulat. Épp most zsibbasztom az agyam ezzel az idén negyedik részt kapó sorozattal. Amivel 14-15 évesen találkoztam először. Nyáron, a nagymamámnál a Népszabadságban volt egy cikk..Arról, hogy kivonják egy őskori szúnyogból a dinoszauruszok DNS-ét, s ebből a sztoriból fog készülni egyszer egy film is. Nyár volt, hőség. Nagymamám akkor még élt, s nem használt gázt. Főzni a kályhán főzött, ahhoz mindig vágni kellett fát, becuccolni. A konyhában, ami egyben volt háló, étkező is..folyamatosan hőség volt..nyitott ablakokkal..legyekkel. Menetrendszerint hajtotta ki egy konyharuhával a legyeket..amik..bepofátlankodtak. Valószínű a hőmérséklet vagy az ételek miatt..mert..tisztaság volt.

A következő emlékem a Jurassic parkról a másolt videókazetták kapcsán van..Arra nem emlékszem, hogy moziban azt a részt láttam-e, arra viszont igen, hogy már akkor is működött a torrent 1.0 :) Bekerültek valahonnan másolt videókazetták, amiket addig másoltunk, amíg élvezhetetlenné váltak. Az első JP másolatom a helyi általános iskolában történt, a mi videónk egy szatyorba lekerült, összedugtam a suliban lévő, csak lejátszóval, s másoltam. Télen, sötétben. Real time..hisz csak úgy lehetett másolni, hogy az egyik lejátszotta..a másik felvette. Ott kellett ülnöm, amíg át nem másolódott. Mennyi filmet láttam így..

Sőt..otthon elfekvőben vannak még kazetták..meg pár videó is..bár valószínűleg nem működőképesek. Ma meg már..kattintok kettőt..pár perc alatt itt a film..akár a felirat..20 év alatt mennyit változott a világ..s milyen gyorsan változik..s haarosan jön a negyedik rész..kíváncsi vagyok..lesz-e valami emlékezetes..emlékezetes lesz-e ez a film.

Majd kiderül. Hamarosan. Illetve..Coming soon :D

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelem-nyilasa.blog.hu/api/trackback/id/tr797448316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása