Mindennapjaim..gondolataim..

Mindennapok

Mindennapok

Különleges a viszonyom...

2015. március 28. - zuhanorepulesss

..az órákkal.

Persze, gyerekkoromban az azóta már kultikusnak számító zenélő, világító, esetleg számológépes óráim voltak, amelyek olcsó utánzatai voltak a nagyvilágban kaphatóaknak, ez élettartamukban volt tapasztalható.

Persze ezt csak most látom így. Akkor úgy tűnt, a digitális órák ennyit bírnak. Hamar bekattantak, a kijelzőjükön furcsa szimbólumok jelentek meg..Majd teljesen meghaltak.

Ilyenkor jött a megbontás, elemcsere, piszkálás, ami jellemzően nem mozdította elő a működésüket :)

Persze, feküdt a tálalószekrényben (melyben persze papírok, egyéb fontos kiegészítők voltak, alkohol szinte sosem) egy analóg "mutatós" óra, melyet persze sosem hordtam.

Macera volt felhúzni, s egyáltalán nem volt abban az időben trendi.

Valószínűleg a rossz tapasztalataim miatt nem is kedveltem tizenévesen az órákat. Nyűgnek éreztem, hisz bármerre ment az ember, voltak órák. Még bőven a mobiltelefon-korszak előtt.

Valamikor huszonévesen került hozzám egy óra, ami analóg kivitelű, de kicsit futurisztikus megjelenésű volt.

Titánból készült az óratest és a szíja is, első pillantásra megtetszett. Akkor jöttem rá, az óra nem az időt mutatja. Nem ez az első számú szempont, ami miatt az emberek órát hordanak. Kiegészítő. Akár státuszszimbólum.

Érdekes, amikor az ember egy iparágban dolgozik, ki van hegyezve azokra a tárgyakra amelyeket a szembejövők viselnek. Ha lábbelivel dolgozol, megnézed a cipőjét, ha ruházattal, rögtön felismered, az a ruhadarab replika vagy eredeti, minőségi darab. Ugyanez a helyzet a szemüveggel, órával..

Azonnal tudod egy ember szemüvegéről, órájáról, hogy mennyit ér számodra az az ember. Mennyit ér a stílusérzéke, mennyit költ magára, hobbijára. Melyik pulthoz, szekrényhez, fogashoz kell odavezetned.

A kis agymenésem végkövetkeztetése..jó a viszonyom az órákkal..Kivéve egyet.

A biológiai órám megkergült. Napok óta korán felébredek. Nehezen viselem :)

Szerencsére (?) holnap óraállítás, így hétfőtől elméletileg pont egy órával tudok tovább aludni, később kelni :)

S ne feledjük..ki korán kel, egyrészt aranyat lel, másrészt napközben zombi :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelem-nyilasa.blog.hu/api/trackback/id/tr687311530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása