Mindennapjaim..gondolataim..

Mindennapok

Mindennapok

Német szárnyak.

2015. március 27. - zuhanorepulesss

Napok óta a hírekben vezet a pilóta, aki maga mögött tudva 149 utast, a depressziója miatt egy hegynek vezette az Airbust.

A depresszió egy civilizációs betegség. Vagy ez is egy olyan szindróma, amire régen nem volt szavunk, vagy egyszerűen csak nem tűnt fel senkinek.

Mindenkinek vannak hullámvölgyei. Fáradtság, csalódottság, szomorúság miatt szinte mindenkinek megfordul a fejében egy pillanatra, ha nincs látható kiút, hogy egyszerűbb lenne meghalnia. Mégis ezek a gondolatok egy múló pillanatig tartanak csak, s az ember megoldás után néz.

Az életösztön az egyik, ha nem a legerősebb ösztön, ami bennünk van. Ez az ösztön minden helyzetben, amikor az életünk vélt vagy valós helyzetben veszélybe kerül, egy adrenalinlöket éri a szervezetet, ami fizikai és szellemi segítséget ad a megoldáshoz.

Vajon mi járhatott egy olyan ember fejében, aki felel az utasaiért, mégis nyugodt légvételekkel nézi, hogy a hegyek egyre közelednek, s az utolsó pillanatban sem tesz semmit, hogy a saját és a rábízott emberek életét megmentse?

Mennyire bomlottnak kell lennie az elméjének? S mennyire nem figyelnek rá a környezetében, hogy zavarodottan viselkedik?

Nem hiszem el, hogy egy ennyire beteg elméjű ember normálisan viselkedett volna, s csak a kínálkozó alkalmat ragadta meg. Hisz ha véget akar vetni az életének, ki tud lépni a tizedikről, vagy egy kamion/busz/autó elé lépni bárhol, bármikor.

50 000 euró gyorssegélyt kínál a Germanwings a családtagoknak..előlegként. S valószínűleg a repülés szabályait egy kicsit ismét átalakítják, s próbálják az eddig biztonságosnak hitt európai légi közlekedést megbízhatóbbá tenni.

A kérdés az, az embernek mennyire lesz bizalma ezek után repülőre ülni..pedig..olyan remek fapados ajánlatok keringenek a neten..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerelem-nyilasa.blog.hu/api/trackback/id/tr187311024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása